Welkom

Je kindje voeden met de borst is voor jou als mama een zeer unieke ervaring en bovendien een intens gebaar van onvoorwaardelijke liefde. Voor je baby is borstvoeding van onschatbare waarde, zowel op voedingskundig, immunologisch als psychologisch vlak. Het is een natuurlijke cocktail van voedingsstoffen, vitamines, mineralen, antistoffen,… en heel veel liefde. Moedermelk biedt alles wat je kindje nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Het is de beste en meest natuurlijke voeding voor je baby en een logisch vervolg op zwangerschap en geboorte.

Welkom in de babybar.

Je wil graag enkele festivals meepikken deze zomer, maar je geeft borstvoeding en je ziet het niet zitten om je baby te voeden in het openbaar? Geen nood, dankzij Borstvoeding vzw kun je op enkele festivals terecht in een babybar, waar je in alles rust de borst kunt geven, eventueel kunt afkolven of een flesje kunt opwarmen. Het artikel verscheen in De Bond editie juli 2019   Klik hier voor het volledige artikel.

In de kijker : WereldBorstvoedingsWeek 2018

Borstvoeding, een geschenk voor het leven : Tijdens de Wereld BorstvoedingsWeek (WBW) zetten de deelnemende landen van de wereld het belang van borstvoeding extra in de kijker. Zoals het al verschillende jaren de gewoonte is, vieren we in België de Wereld BorstvoedingsWeek (WBW) van 1 tot 7 oktober. Borstvoeding wordt hier bekeken in al haar aspecten : biologisch, immunologisch, cognitief, affectief…Wetenschappelijk onderzoek bewijst dagelijks het belang , levenslang, van borstvoeding zowel voor de baby alsook voor de moeder en dit op alle vlakken.

De volledige folder kan je via de volgende link lezen :folder 2018 aanvullingen;