Overtredingen van de wetgeving

Klachten ivm overtredingen van de wetgeving ivm de Gedragscode moeten vanaf heden rechtstreeks vermeld worden bij

https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/nl/welkom

Volgende zaken dienen best vermeld te worden voor de duidelijkheid:

-> inbreuk op reclamerestricties voor eersteleeftijdsmelk: bijvoorbeeld afprijzingen/kortingen/ op eersteleeftijdsmelk zijn een inbreuk op punt 5.1.5 van de annex van het KONINKLIJK BESLUIT van 18 FEBRUARI 1991 betreffende voedingsmiddelen bestemd voor bijzondere voeding:

5.1.5. Reclame (volledige zuigelingenvoeding)

5.1.5.2. Reclame op verkooppunten, het uitdelen van monsters of andere reclame-acties om de rechtstreekse verkoop van volledige zuigelingenvoeding aan de consument in de detailhandel te bevorderen, zoals speciale uitstallingen, kortingbonnen, premies, speciale verkoopacties, verkoop met verlies en koppelverkoop zijn verboden.

5.1.5.3. Fabrikanten en handelaren van volledige zuigelingenvoeding mogen geen gratis of afgeprijsde producten, monsters of andere reclamegeschenken, rechtstreeks of onrechtstreeks met inschakeling van het stelsel van de gezondheidszorg of van daarin werkzame personen of van gelijk welke andere tussenpersonen aan het publiek of aan zwangere vrouwen, moeders of hun gezinsleden aanbieden zelfs indien zij deze waren zelf aanvragen.