Steeds vaker maken ouders gebruik van kinderopvang voor de verzorging van hun kinderen. Van die ouders zullen er ook zijn die borstvoeding geven aan hun kind en dus het geven van borstvoeding moeten combineren met hun werk of andere taken tijdens de afwezigheid van hun kind. Het is een combinatie die niet altijd even evident is.

Baby’s die naar de kinderopvang gaan, komen meer in aanraking met ziektekiemen dan thuis. Omdat borstvoeding levende antistoffen bevat die de baby beschermt tegen ziektes en infecties, is borstvoeding dan ook in de kinderopvang de ideale voeding. Het is niet zo dat borstgevoede baby’s niet ziek worden. Ze worden gemiddeld gezien wel minder vaak ziek en als ze dan ziek worden, genezen ze vaak veel sneller.

Moedermelk bevat precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen die de baby nodig heeft voor een optimale groei en ontwikkeling. Ook als het kindje vaste voeding begint te eten, blijft moedermelk een belangrijke bron van voedingsstoffen. De samenstelling van moedermelk verandert immers mee volgens de behoefte en de leeftijd van het kindje zelf.